Sunday, March 18, 2012

Mure iiristega

Sellise ilusa kevadise ilmaga ei oleks justkui ühti muret. Mesilased sumistavad hoolega ümber tarude ja natuke kaugemal ka, kärbseid on ka päikesepoolsetel majaseintel ja muidugi toas. Esimene kirikakra õis lume alt välja sulanud ja minu jaoks kevadekuulutajana on musträstas kohale jõudnud. Meil nad ei talvitu. Vaevalt ta nüüd päris lõunast tuli, võimalik, et mõnest asustatud punktist.
Koolitööde mure on ka hetkeks natuke väiksem. Ja siis tuli selline uudis, et minu Cayeuxist tellitud iirised on kohal! Pidid ju alles juulis tulema! Nad pole hetkel veel päris minu juures, kuna sai kahasse tellitud, kuid järgmisel nädalal peaksin kätte saama. Mida ma nendega nüüd peale hakkan? Kuna nad ei ole veel kasvamise märke ilmutanud, siis äkki peaks nad kergelt niiskesse turbasse panema ja daaliate juurde keldrisse viima. Päris magavaid taimekesi ei tahaks just leotama ka hakata. Või siiski ja panna mõnda tõsisemasse mulda ja potti? Nüüd kuluks küll hüva nõu ära :).

3 comments:

  1. Kindlasti potti ja valgesse jahedamasse kohta.Kui on olemas, siis kasvuhoonesse, juurdumise ajaks võib ööseks katteloori peale panna kui t langeb alla 0. Õue võib nad istutada pärast öökülmade möödumist, mais.

    ReplyDelete
  2. Suur tänu vastamast. Küsiks veel täpsustuseks, kas peaks neid enne potti panemist lilla(küüslaugu) vees leotama ka?

    ReplyDelete
  3. Ikka jah, täiskasvanud taimede potistamine ei erine kunagi avamaale istutamisest. Nad on ju seal Prantsusmaal ärganud, kevad on hulga varasem ja ilmaski ei tea, mida nad endale seal külge haakinud on, lisaks aitab leotamine neid teeloleku vintsutustest elule tagasi turgutada

    ReplyDelete