Friday, June 13, 2014

Tuvastamise abi?

Enda poolt parim pakkumine on mõni mahoonia, aga no pole varem sellist kohanud. Lehed pole ka traditsioonilised liitlehed. Õitseb mai lõpus juuni alguses kollaste õitega. Sügisel on väikesed sinised marjad. Ning olemuselt on muidu igihaljas. Lume all talvitudes pole olnud mingit talvekahjustust, eelmisel kevadel sai päikesepõletuse ja sel kevadel katsin paari kuuseoksaga. Kõrgus umbes 50 cm. Aias olnud juba 4 aastat, kasvab päikeselises kuivemapoolses kohas.




Natuke üldisem vaade (häbenen natuke, et nii roheline)

Päritolu kohta võin ma ainult niipalju öelda, et ema ostis oma sõbranna käest viimase kodurahu huvides ühel hilissügisel. Väidetavalt pärines mingilt Juhani Puukooli lõpumüügilt, aga juhani lehelt ma pole ka sellist taime leidnud. Ausalt öeldes see teadmatus ikka päris häirib mind. Võimalik, et taime nimi pole mulle ennast lihtsalt ilmutanud ja ehk targemad teavad :)

5 comments:

  1. Mulle tundub, et tegu on mingi igihalja kukerpuuga. Uuri näiteks Berberis darwinii, Berberis stenophylla, Berberis julianae, Berberis verruculosa -tõenäoliselt on taolisi veelgi. Pole ise ühtegi neist näinud kahjuks. Palju õnne huvitava taime puhul!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kunagi isegi uurisin Berberis darwinii'd aga andsin vist liiga kergelt alla. Tänud suunamast :) Tegemist on tõesti huvitava taimega!

      Delete